Berita&Aktiviti

PERSIDANGAN KEBANGSAAN MENGENAI IMPAK PERUBAHAN IKLIM TERHADAP SUMBER AIR DAN KESANNYA KEPADA SEKTOR EKONOMI UTAMA, DEWAN BAIDURI, NRE. 25 JULAI 2011.

Berita&Aktiviti

Ucapan Perasmian oleh Y.Bhg. Dr. Abd. Rahim bin Hj. Nik, Timbalan Ketua Setiausaha II, Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE).

Persidangan ini telah dirasmikan oleh Y.Bhg. Dr. Abd. Rahim bin Hj. Nik, Timbalan Ketua Setiausaha II, Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar (NRE). Persidangan ini dianjurkan bersama antara NAHRIM dan Akademi Sains Malaysia dan dihadiri oleh lebih kurang 130 orang peserta daripada pelbagai agensi kerajaan, swasta dan badan bukan kerajaan (NGOs). Kertas ucaptama persidangan ini telah disampaikan oleh Dr. Ian W. Makin daripada Bank Pembangunan Asia (ADB) bertajuk “The Economic of Climate Change in South East Asia”. Selain itu, sebanyak 9 buah kertas kerja dibentangkan dalam persidangan dan NAHRIM juga telah membentangkan kertas bertajuk “Malaysia Climate Change Projections And Potential Impact on Water Resources”.

salmah

Ucapan alu-aluan oleh Ir. Dr. Salmah bt Zakaria, Pengerusi, ASM Task Force for Water and Climate Change.

shahrizaila

Penyampaian cenderamata penghargaan oleh Tan Sri Dato’ Ir. Shahrizaila bin Abdullah, Felo Kanan, ASM kepada Dr. Abd. Rahim bin Hj. Nik, TKSU II, NRE.

ahmad

Penyampaian cenderamata penghargaan oleh Ir. Hj. Ahmad Jamalluddin bin Shaaban, Ketua Pengarah NAHRIM kepada Dr. Ian W. Makin, ADB.

jemputan1

Antara tetamu jemputan dan peserta.

jemputan2

Antara tetamu jemputan dan peserta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

profile penyelidikan
oacp