red green blue contrast reset

facebook twitter instagram youtube rss

perutusan bm34 produk bm perisian bm
penyelidik bm awam bm warga bm aplikasimobil bm aplikasionline bm

Cetak

PULAU PINANG CAKNA DENGAN FENOMENA PENINGKATAN ARAS LAUT

on . Posted in Arkib Berita 2017

 3 April 2017 (Isnin) – NAHRIM yang diketuai oleh Y. Brs Timbalan Ketua Pengarah, Ir. Haji Mohd Fauzi Bin Mohamad, Pengarah Pusat Kajian Pantai Dan Oseanografi, Ir. Haji Mohd Radzi Bin Abd Hamid, Pegawai Penyelidik Kanan, Ir. Dr. Safari Bin Mat Desa dan Amri Bin Md Shah telah menyahut jemputan Kerajaan Negeri Pulau Pinang bagi menyampaikan persembahan teknikal penyelidikan berkaitan Fenomena Peningkatan Aras Laut Pulau Pinang yang bertempat di Tingkat 52, Kompleks Tun Abdul Razak (KOMTAR), Pulau Pinang.


Y.B Tuan Phee Boon Poh, Pengerusi Jawatankuasa Majlis Mesyuarat KerajaanNegeri telah mempengerusikan siding ini dengan dihadiri oleh Jabatan-jabatan teknikal negeri Pulau Pinang seperti Jabatan Pengairan Dan Saliran (JPS), Jabatan Alam Sekitar (JAS), Jabatan Laut Semenanjung Malaysia, Suruhanjaya Pelabuhan Pulau Pinang, Majlis Bandaraya Pulau Pinang, Majlis Perbandaran Seberang Perai, Dan Daerah serta Jabatan Bomba Dan Penyelamat.
Sessi persembahan ini berjalan dengan penuh interaktif dan Kerajaan Negeri Pulau Pinang amat menghargai dengan penyelidikan yang dijalankan oleh NAHRIM supaya langkah adaptasi dan kawalan selanjutnya dapat diperhalusi di peringkatNegeri Pulau Pinang.

hjfauzi Penang

Dari Kiri : Amri, Ir. Haji Fauzi, Ir. Haji Mohd Radzi, Ir. Dr. Safari

Timbalan Ketua Pengarah NAHRIM dan ahli mesyuarat sewaktu sesi pembentangan kepada Exco Negeri

 

 

  • apwfmygovjpamscmampumofeperolehanspanjpp